Ръководителят на Хамас Исмаил Хания в неделя обвини Израел за забавянето

...
Ръководителят на Хамас Исмаил Хания в неделя обвини Израел за забавянето
Коментари Харесай

Хамас се готови за преговори

Ръководителят на " Хамас "  Исмаил Хания в неделя упрекна Израел за забавянето на договарянията за преустановяване на огъня и отхвърлянето на настояването за преустановяване на войната в Газа, оповестява " Ройтерс ". Но увери, че групировката към момента търси решение посредством договаряния.

Хания сподели, че Израел към момента не е поел ангажимент да приключи военната си офанзива, да изтегли силите си и да разреши на разселените палестинци да се завърнат в домовете си в линията Газа.

" Ние не желаеме съглашение, което не поставя завършек на войната в Газа ", сподели Хания в телевизионна реч един ден преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Врагът към момента отхвърля да даде гаранции и ясни задължения по въпроса за преустановяване на огъня и прекъсване на нападателната война против нашия народ ", добави той, предава news.bg. 

Групировката е решена да отбрани своя народ и в това време да търси решение посредством договаряния.

" Днес, в случай че получим ясна позиция от медиаторите, ние сме подготвени да продължим със завършването на съглашението и да покажем еластичност по въпроса за размяната на пандизчии ", сподели Хания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР